Løbskalender

Nyheder

Vores partnere


Bedste Betting Sider

Danske Online Casinoer
Se hele galleriet her Se hele galleriet her Se hele galleriet her

Cykling opbygger kroppens muskulatur

For at opbygge en stærk cykelkrop skal du forstå, hvordan musklerne i dine ben genererer kraft, overfører denne kraft gennem bagkroppen og stabiliserer din overkrop. Forestil dig din bagkrop som en cylinder, hvor dial-ups strækker sig opad fra dine ben. Musklerne i din krop skal være på et bestemt styrkeniveau for at stabilisere stammen. Cykling opbygger muskulaturen i disse områder, og det er derfor, at core-styrke er afgørende.

Styrketræning

Der er mange fordele ved styrketræning med cykling. Styrketræning er effektiv til at forbedre den generelle cykelpræstation, fordi det øger cyklistens muskelstyrke og mindsker risikoen for skader. Det øger også kropsmassen, kapillarisering og oxidativ enzymaktivitet. Sammenlignet med udholdenhedstræning, som er dyrere og ikke øger muskelmassen, kræver styrketræning ikke tilføjelse af ekstra kropsmasse. Desuden kræver det ikke noget særligt udstyr.

Ud over at øge den muskulære udholdenhed forbedrer styrketræning træningsøkonomien, den anaerobe kapacitet, laktattærsklen og den maksimale styrke. Styrketræning er også et værdifuldt aktiv i forbindelse med cykling, da det bidrager til at mindske træthedsgraden. Styrketræning kan også hjælpe cykelryttere med at bevare knoglesundheden, da svage knogler er almindelige blandt cykelryttere. Derfor er det en fordel at udføre styrketræning før cykling. Du kan også forbedre din cykeløkonomi ved at løfte vægte.

Intervaltræning

Det primære mål med intervaltræning er at få pulsen op på 85 procent af dens maksimum og derefter langsomt sænke den tilbage til et normalt niveau. Denne metode gør det muligt for kroppen at skifte fra intens træning til moderat træning i løbet af få sekunder eller fra en hurtig gåtur til en rask joggingtur. Ud over at øge din puls gør intervaltræning også træningen mere spændende og forhindrer kroppen i at kede sig med den samme rutine.

Cardiofordelene ved intervaltræning er indlysende, men der er også et par ulemper. Det er ikke egnet til begyndere, og det kan forårsage skader. Folk, der ikke er så aktive eller overvægtige, kan måske ikke tåle højintensiv intervaltræning. Personer med helbredstilstande som diabetes eller hjertesygdomme kan have svært ved intervaltræning, men de kan fortsætte med det, så længe de først rådfører sig med deres sundhedsplejerske. Intervaltræning kan være en udfordring for mange mennesker, så det anbefales at starte langsomt.

Testosteron-boost

For at få et testosteronboost fra cykling er det vigtigt at foretage visse kostændringer og vedtage en sund livsstil. I artiklen nedenfor diskuterer Akash Sehrawat de faktorer, der påvirker produktionen af testosteron i kroppen. I modsætning til andre former for testosteron kan cykling ikke bruges som en permanent kur mod et lavt niveau af hormonet. På trods af testosteronets popularitet i cykelsportens verden er nogle cyklister bekymrede over dets negative effekt på deres humør og præstationer.

En af de bedste måder at øge testosteron på er gennem injektioner. Disse kan gives hver uge eller endda en gang om måneden. Der er mange fordele ved dette, herunder forbedret udholdenhed og styrke. Du kan også selv tage testosteronforstærkende injektioner. Injektionerne indsættes normalt i den øverste del af balderne og vil ikke forårsage saddelømhed. Ud over at forbedre præstationsevnen kan de forbedre dit sexliv. Testosterontilskud kan også øge knogletætheden.

Forbedret blodgennemstrømning

Cykling forbedrer kroppens blodcirkulation, hvilket hjælper musklerne til at fungere optimalt. Motion, der øger kroppens blodgennemstrømning, forbrænder også flere kalorier, hvilket er en god ting, fordi de fleste af de kalorier, du forbrænder under træning, stammer fra lagrede kulhydrater og fedt. Cykling er en af de bedste motionsformer af denne grund, og det kan være gavnligt for folk i alle aldre. Cykling øger din puls, hvilket er med til at opbygge muskler.

En anden sundhedsfordel ved cykling er forbedret cirkulation, hvilket gør din krop mere effektiv til at optage næringsstoffer. Når dit hjerte pumper hurtigere, vil du opleve færre tilfælde af hjertesygdomme og slagtilfælde. Andre sundhedsfordele ved cykling omfatter en lavere risiko for højt blodtryk og type 2-diabetes. Regelmæssig cykling mindsker også risikoen for at udvikle demens og Alzheimers sygdom. De kardiovaskulære fordele ved cykling er mange, og regelmæssig motion kan forbedre din søvn og dine kognitive evner.

Øget kraftudbytte

Øget kraftudbytte fra cykling kan forbedre din præstation i en række sportsbegivenheder, herunder landevejsløb. Øget effektudbytte øger din cykeleffektivitet ved at overvinde virkningerne af luftmodstand og tyngdekraften. Når cyklister cykler ved en konstant hastighed på 30 mph bruger de 83 % af deres energi på luftmodstand og kun 10 % på tyngdekraften. I modsætning hertil bruger cyklister, der træder i pedalerne ved en stigning på 6 %, 80 % af deres energi på tyngdekraften og 10 % på luftmodstanden. En cyklists PWR bør være proportional med hans vægt i