Christoffer Nygaard
Hele historien


Jeg startede i gokart som 11-årig, da min far nægtede mig at køre moto-cross, som ellers havde fanget min opmærksomhed. Men han fik talt mig fra det og at prøve gokart i stedet, og med det samme blev jeg bidt af det. De første år kørte jeg bare lidt for sjov og blev nr. 2 til klubmesterskabet og nr. 1 og 2 i nogle træningsløb.

I 1999 blev det lidt mere seriøst og jeg fik min egen gokart, som jeg trænede i hele foråret. Jeg vandt 9 af 12 løb og jeg blev bl.a. Sjællandsmester og vinder af Onsdagsløbs serien. I efteråret rykkede jeg en klasse op til Pop 2, som var noget hurtigere. Jeg vandt de to løb, jeg kørte efter bare 12 dages træning i klassen

I 2000 rykkede jeg op i ICA Junior, en international klasse for 13-15 årige. Jeg blev dansk mester i klassen, vandt Dansk Superkart og blev nr. 4 til Nordisk Mesterskab. Jeg blev kåret til Årets Talent i Karting og blev inviteret til den årlige Monaco Kart Cop. Men en træningsdag efter 14 dage efter DM, brækkede jeg benet, så jeg kom ikke til Monaco det år.

I 2001 rykkede jeg op i ICA , en international klasse fra 15 år og op. Her vandt jeg Federation Cup i Belgien, blev nr. 6 til Nordisk Mesterskab, nr. 4 til Viking Trofæ og nr. 4 til Dansk Mesterskab i både ICA og Formula A.

I 2002 fortsatte jeg i ICA og blev nr. 5 til EM Kvalifikationen, et løb hvor alle nord Europas bedste kørere slås for at komme med i finalen. Men i EM-finalen blev jeg kørt af banen og måtte udgå. Jeg lå til at vinde det Danske Mesterskab, men jeg måtte udgå i sidste afdeling. Det blev til en 5. plads til Belgisk Mesterskab som blev kørt på Spa. Jeg kom med til Monaco Kart Cup, men måtte udgå fra en 12. plads i finalen, men med dagen 5. bedste omgangstid.

I 2003 tog jeg endnu et trin op af stigen i Formula A, klassen hvor alle fabriksteams kører om EM og VM. Jeg blev nr. 11 ved første afdeling af EM, nr. 1 til Federation Cup i Finland, nr. 2 til DM og nr. 4 til Belgisk Mesterskab på Spa. I Nordisk Mesterskab måtte jeg udgå efter at have ligget på 2. pladsen.

I 2004 kørte jeg som fabrikskører for den danske gokartfabrik DINO. Det blev til 5 løb, som gav en 3. plads til Nordisk Mesterskab, en 1. plads i Jysk/Fynsk Mesterskab, en 5. plads til DM og en 6. plads i Belgisk Mesterskab. I den sidste del af året har jeg kørt test i nogle større racere. Se mere under Nyheder
'
 
Christoffer Nygaard
Du kan maile mig her