Christoffer Nygaard
Nyheder


23.07.2006. Norisring. En anden plads i en kanon weekend
Det startede fint fredag med 3. hurtigste tid i træningen. I kvalifikationen blev det til næsthurtigst.
I selve løbet kom Christoffer bedst fra start og førte hele løbet. På sidste omgang slog svenskeren Jimmy Johansson desværre til og leverede en feber overhaling, hvor han kom forbi både Christoffer og toeren på en gang. Christoffer kunne have prøvet at lukke døren hårdt, men det ville have givet en kollision som kunne betyde enden på løbet. Så er det bedre at få bilen med hjem på en flot andenplads!
Weekendens resultat betyder at Christoffer nu ligger på en samlet 2. plads i turneringen. 21.05.2006. Oschersleben. Endnu en plads på podiet!
Det blev et kanon løb som endte med en flot 3. plads. Christoffer sloges med to'eren alle 14 omgange, men kom desværre aldrig forbi.

20.05.2006. Oschersleben.
Christoffer kørte en 13 og en 4. plads hjem i kvalifikationerne. Dagen endte med en 10. plads, i weekendens første heat.

30.04.2006. Lausitzring. 6. plads i vådt føre
Efter en lidt langsom start med noget hjulspin, røg Christoffer ned på 11. pladsen. Her gefter gik det fremad i lyntempo så det endte med en 6. plads, lige i hælene på 4. og 5 pladsen. Havde løbet gået over en omgang mere kunne det være blevet til endnu mere.

29.04.2006. Lausitzring. En plads på podiet!
Efter en meget lang kamp med Niclas Kentenich, endte Christoffer på en flot 3. plads. Det bedste resultat i Polocup hidtil.

29.04.2006. Lausitzring. Nr. 2 og 8. til tidstagningen
Christoffer havde 2 gode kvalifikationer og skal starte i 1. og 4. række

28.04.2006. Lausitzring. Christoffer kører bedste træningstid!
Det blev et tæt opgør med 10 kørere inden for 1 sekund, men Christoffer kørte den hurtigste tid til den frie træning. Kvalifikationen til de to løb køres køres lørdag morgen kl. 9.15

09.04.2006. Hockenheim. God sæsondebut for Christoffer.
Det blev en rigtig god dag på Hockenheim. På trods af sin halvdårlige kvalifikation, kom der rigtig god fart i bilen til løbet. Christoffer fik en rigtig god start og fik hurtigt taget nogle placeringer. Senere i løbet måtte han bruge 3 omgange, før han endelig kom forbi Niclas Kentenich, eller kunne det være blevet til endnu mere. Resultatet blev en 6. plads efter at have kørt 8 placeringer frem.

08.04.2022 Hockenheim. Christoffer kvalificerer som nr. 14.
Der var lidt problemer med motoren umiddelbart inden kvalifikationen, så der var lidt for meget stress på og dækkene blev kørt for varme.

Afdeling 10. Finale på Hockenheim 22. og 23. oktober 2005.
Detsværre sluttede sæsonen med endnu en påkørsel, så Christoffer måtte udgå. Efter 5 omgange havde Christoffer kørt sig frem fra 19 til 14. pladsen, men blev så torpederet af den japanske gæstekører.

Afdeling 9 på Zandvoort, Holland 27. og 28. august 2005.
Christoffer kvalificerede sig som nr. 16, og havde en flot løb hvor han kørte sig op på en flot 11. plads og blandt rookie'esne rakte det til en 3. plads.

Afdeling 8 på Nürburgring
Christoffer kvalificerede sig som nr. 21, men havde et godt løb og kørte sig op på 15. pladsen.
Det gav en 2. plads og pokal i rookie-løbet. Chrisotffer satte også hurtigste tid af rookies. Læs rapportagen fra Motorsporten.dk


5. og 6 afdeling. Der var masser af dramatik på Oschersleben - desværre.
Først blæste et skilt ned fra en af broerne, smadrede forruden og bulede bilen.
I 6. afdeling kørte Christoffer galt, rullede 3 gange rundt og smadrede bilen totalt.
Christoffer slap helt uden knubs, men det blev en dyr weekend.

Læs rapportagen fra Motorsporten.dk


4. afdeling. Tvivlsom afgørelse på Spa

Christoffer startede på 9. pladsen, en plads som blev holdt gennem løbet. Men efter en påkørsel ved 'Bus Stop' chikanen var Christoffer nødt til at køre tværs gennem chikanen og kørte forbi et par konkurrenter. Christoffer kørte til siden så han kunne komme tilbage på den korrekte plads, men blev alligevel idømt en drive through straf. Så en god 9. plads blev altså til nr. 22.

Læs rapportagen fra Motorsporten.dk


3. afdeling Lausitz

Christoffer havde et sammenstød i starten og højre bagfælg blev slået skæv. Christoffer kørte videre og nåede op på 19. pladsen.

Men på 7. omgang røg det skadede hjul af for enden af langsiden med næste 200 km/t.

Christoffer melder alt OK, men bilen har fået et par skrammer.

2. afdeling Lausitz

Efter en mindre god tidstagning fik Christoffer et kanon løb og fik kørt sig fra 21. til 12. pladsen. 12. pladsen er samtidig en 3. plads blandt rookies.

I den samlede stilling ligger Christoffer nu på en 14. plads og på 3. pladsen i rookie-turneringen.

1. afdeling Hockenheim

Christoffer debuterede i weekenden 16-17 april i ADAC VW Polo Cup på Hockenheim. Efter at have været noget uheldig til de første træninger og tidstagningen, kom der meget mere fart på i det rigtige løb. Christoffer startede som nummer 21 af 29 kørere. 14 kørere havde også kørt sidste år, så der var 15 'rookies' som Christoffer. Der køres 11 omgange.

Efter en god start og et par hurtige overhalinger, kom Christoffer til at ligge bagerst i en lille gruppe med 4 biler. Efter 3-4 omgange var Christoffer forbi gruppen og fik mulighed for at køre nogle hurtige omgange. Christoffer var helt fremme på 14. pladsen, da han måtte en kort tur ud i gruset ved indgangen til Sachs-kurven. Det kostede en enkelt placering, så det endelige resultat blev en 15. plads. I rookie turneringen giver det en placering som nr. 5

Efterfølgende kunne konstateres, at Christoffer havde kørt næsthurtigste omgangstid blandt rookies og 7. hurtigst totalt.

Alt i alt en god start på sæsonen.

23.03.2005. Fitness weekend hos VW motorsport

Weekenden blev afholdt på Barsinghausen sportsskole 50 km. syd for Hanover, stedet bliver til hverdag brugt som talent udvikling for det tyske u 18 landshold, men denne weekend husede den VW motorsports fitness camp.

Jeg ankom til skolen kl 18 hvorefter jeg fik vist mit værelse, hvor jeg, til min store glæde, skulle dele værelse med to andre, som også er "rokies" første års kører som mig. Så jeg kendte dem lidt fra kvalifikationen sidste efterår. Efter vi havde snakket lidt om den kommende sæson var klokken blevet 19 og tid til aftensmad. Og for første gang se alle deltagerne. Efter aftensmaden fik vi præsenteret weekendens program, som stod på morgenløb samt forskellige fysiske øvelser, en cuper test og nogle indendørs fysiske samarbejds øvelser. Resten af aftenen var fri, mig og de 2 svensker som også skal kører Polo cup i år, og 5 af tyskerne gik op i hallen og spillede lidt fodbold.

Lørdag morgen var det så morgenløb, og efter frokost cuper testen, jeg har aldrig løbet sådan en test før, så jeg glædet mig til at prøve, jeg kunne løbe 3 km. på de 12 min. men det var kun nok til at blive nr 3.

Senere lørdag eftermiddag var der så ernærings lærer, med de to fitness instruktører. Bagefter fik vi udleveret vores teamtøj og kørerdragter til det efterfølgende fotoshot, af alle kørerne. Efter aftensmaden var der frivillig boldspil i hallen det var super sjovt vi spillede fodbold og rugby.

Søndag var den sidste dag og nogen var ved at være lidt trætte, igen stod det på morgenløb i skoven. Det var blevet rigtig godt vejr så det var lidt ærgeligt at vi skulle hjem idag. Da det var den sidste dag blev løbeturen lidt længere, og den blev også kombineret med noget terræn løb og andre forskellige øvelser.

Efter morgenmaden var det tid til at pakke. Inden vi skulle til den sidste ting i programet. Styrke træning ved hjælp af egen kropsvægt og et gummibånd. Det var hårdt men også super sjovt og jeg lærte en masse øvelser, jeg kan bruge her hjemme som kun kræver et gummibånd. Derefter blev delt i 2 hold hvor vi skulle lave en masse fysiske hold øvelser, hvor der blev delt armbøjninger ud til taberne, jeg var heldigvis på vinderholdet, så vi slap for de sidste armbøjninger.

kl. 12:30 var der frokost og en lang, sjov og hård weekend var slut, og nu kun 800 km. til Danmark tilbage.
Så alt i alt en rigtig god weekend, og en god måde at starte sæsonen op på. Så jeg også kunne lige kunne se de andre an, inden den første test på Nürbürgring den 11 og 12 april. Det var super sjovt at vi boede sammen, så man kunne lærer de andre lidt bedre at kende.


15.03.2005. Christoffer til Fitness weekend hos VW Motorsport d. 18-20 marts

Weekenden bliver afholdt på Barsinghausen Sportsskole, og er blevet afholdt for deltagerne i Polo cuppen, hvert år inden sæsonstart.

Jeg tror det bliver en super god weekend, som både kommer til at byde på inden og udendørs aktiviteter.

Jeg håber det bliver en weekend lidt i stil med min tur til Club La Santa. Jeg tror også der bliver god mulighed for at lære de andre kører at kende når vi skal bo på samme hotel.

17.01.2022 Christoffer fortæller om turen til La Santa.

Det har været en super uge på Club La Santa, så først en stor tak til Tom Kristensen, som bruger en uge af sin tid på os unge "talenter" og til Dansk Automobil Sports Union, der gør det økonomisk muligt at give os en så god start på sæsonen 2005.

I år var det den 5. All Sports Week. Det var 3. gang at jeg deltog, så jeg var "veteran" i dette års All Sports Week. Derudover deltog 12. andre "racerkørere" fra rally, banesport, rally cross og gokart. Der var lagt et stramt fysisk program, der blandt andet bød på mountainbike i verdens "hårdeste" terræn, derudover blev der også konkurreret i løb, styrketræning, fodbold, volleyball, kajak, boksning, svømning, squash og racercykel.

Igen i år konkurrerede vi i det årlige Duathlon, en diciplin der består af 2,5 km løb, 6 km mountain bike og så 2,5 km løb igen. Som regerende mester var det mit mål at forsvare den prestige fyldte vandrepokal og bringe den med hjem igen, og det skulle være i en tid bedre end min rekord. Det lykkedes at forbedre min tid med 1 min., men dette var ikke nok til at slå den 6. dobbelte Le Mans vinder. Det blev dog en tæt kamp, som jeg heldigvis havde kræfter til selv at afgøre på de sidste 100 m. Udover de mange konkurrencer blev der også tid til at nyde det gode vejr ved poolen, snakke motorsport ved aftensmaden.

Alt i alt endnu en rigtig god tur til Club La Santa.

Læs mere på Den Blå Avis motorsport7.01.2022 Christoffer på La Santa med DASU og Tom Kristensen.

DASU's eliteudvalg har udvalgt en række stjerner og talenter til træningslejr på La Santa. Trænere er Tom Kristensen og idrætspsykolog Kristoffer Henriksen.
Læs mere på Den Blå Avis motorsport


12.11.2021 Christoffer præsenteret på Essen Motorshow

I weekenden blev Christoffer præsenteret sammen med de øvrige VW Polo kørere. Der foregik på Essen Motorshow. For præsentationen stod chefen for VW Motorsport Chris NissenEfter præsentationen skrev Chris Nissen autografer. Christoffer fik også skrevet en enkelt.

12.11.2021 Christoffer kvalificerer sig til den tyske VW Polo-cup

Resultatet af testen på Oschersleben til VW Polo-cup er nu kommet.
Christoffer kom mellem de 15 bedste af de 33 kørere og skal i 2005 deltage i den tyske Polo-cup. Sammen med de øvrige Polo-kørere bliver Christoffer præsenteret på Essen Motorshow


24.10.2021 Christoffer tester Formel Renault og i den tyske VW Polo-cup

De to sidste weekender har været travle for gokart-køreren Christoffer Nygaard, der to gange har været på Motopark Oschersleben for at teste, først i Formel Renault og derefter i VW Polo Cup.

Forrige weekend var Christoffer Nygaard første gang på Oschersleben, det var sammen med Racing Denmark teamet, hvor han skulle teste i en af deres Formel Renault 2000 racere.

En del tid blev brugt på at lære både raceren og banen at kende, men efter de 60 - 70 omgange som det blev til, så blev der også arbejdet med tiderne.

"Jeg sluttede testen af med at være ca. 1,3 sekund langsommere end teamets faste kører Harald Schlegelmilh, hvilket jeg er godt tilfreds med set i lyset af at dette er mit første besøg på Oschersleben og det er første gang jeg kører i en Formel Renault racer" - udtaler Christoffer Nygaard.

Også teamchef Henrik Nymark fra Racing Denmark var yderst tilfreds med testen:
"Det var en forrygende weekend, Christoffer kom umådelig hurtigt efter det og fandt rytmen i raceren. Han var meget hurtig, satte ikke en fod forkert samt lyttede til hvad der blev sagt, og tog ved lære af det. Han har et stor potentiale."
'
 
Christoffer Nygaard
Du kan maile mig her