Christoffer Nygaard
ADAC VW Polo Cup

Polo cuppen er et touring wagen projekt der er lavet af VW's motorsports chef Kris Nissen, en af Danmarks dygtigste racerkørere.

Klassen er skabt som talent udvikling, hvor alle får det samme materiel så det er køreren der skal gøre forskellen og ikke pengene som så mange andre steder i international motorsport. Det er derfor lavet sådan at man kan komme til en kvalifikation hvor man så bliver valgt til at gå videre i forløbet, en sæson året efter.

I 2006 er der 27 deltagere i Polo Cuppen som alle får stillet en Polo Rennen version stillet til rådighed hele sæsonen, alle bilerne bliver serviceret af ABT sportsline som sørger for at alle bilerne er i samme stand og at ingen kan snyde med noget.
For at gøre det mere ens har man heller ikke samme bil hele sæsonen, efter hvert løb bliver der trukket lod om bilerne, så man kun har samme farve bil hele sæsonen. For at gøre det mere lige for alle, er justerings mulighederne også begrænset til dæktryk og den forreste krængnings-stabilisator som har 3 indstillings muligheder blød, medium og hård.

For at holde omkostningerne nede har man til hver løbsweekend 6 dæk til rådighed 4 nye og 2 brugte fra sidste løbsweekend. Dæktryk og hvordan man vil bruge dækkende i løbsweekenden er frit.


Se ADAC's side om Polo Cuppen ADAC VW Polo Cup

'
 
Christoffer Nygaard
Du kan maile mig her