Tom K-lærling til Le Mans

01-02-2022

Det var Tom Kristensen der opdagede ham - og nu skal 23-årige Christoffer Nygaard så dyste hjul mod hjul med Le Mans-legenden.
»Det er en drøm der går i opfyldelse,« siger Christoffer, der netop er udpeget som den ene kører i det dansk-tyske Young Driver AMR-team, der indsættes i den nye VM-serie for GT-biler og 24-timers løbet i Le Mans.
»Nu er jeg professionel og får løn for at køre racerløb - fantastisk,« siger Nygaard. 42-årige Tom Kristensen fik øje på sin unge landsmand, da Chrisfoffer deltog i Le Mans-legendens gokart-trænings-lejr på Lanzarote i begyndelsen af det nye årtusinde.
»Tom har hjulpet og rådgivet mig lige siden, og han var med til at styre mig i retning af sportsvogne. Alle gokart-kørere drømmer vel om formel 1, men uden penge og sponsorer er det umuligt. Men Tom overbeviste mig om at sports- og standardvogne var et godt alternativ,« fortæller Christoffer Nygaard. Men der skulle knokles hårdt, inden drømmen om at leve af at køre racerløb gik i opfyldelse. Christoffer Nygaard har blandt andet arbejdet for Tom Kristensens daværende team i den danske DTC-serie, K Motorsport, og han har i Tyskland hjulpet med at bygge VW Motorsports biler til Dakar-rallyet.

Hjalp at kende Tom K
Forbindelserne til Tom Kristensen og VW Motorsport hjalp, da Nygaard i 2005 skulle rykke videre fra karting. Han kom med i den tyske VW Polo Cup, der afvikler sine løb som optakt til det tyske standard-vognsmesterskab, DTM, hvor Tom Kristensen indtil i år var en af stjernerne. To år med topplaceringer i Polo Cuppen førte i 2008 til et avancement til den større SEAT Cup, hvor han besatte den samlede tredjeplads i 2008. Sidste år deltog den unge dansker i EM-serien for GT3-biler, hvor blandt andet en sejr på Oschersleben-banen overbeviste Young Driver AMR-teamet om, at danskeren var værd at satse på til både VM og Le Mans i 2010.
»Vi skal køre hele VM, der afvikles over ti afdelinger i Europa, Mellemøsten, Afri-ka og Sydamerika,« fortæller Christoffer Nygaard. Serien, der er et af kun fire verdensmesterskaber i international motorsport, får deltagelse af biler fra Aston Martin, Ford, GM Corvette, Lamborg-hini, Maserati og Nissan.

Kører for at vinde
»Og vi kører for at vinde,« siger Nygaard, der får den unge tysker Stefan Mücke som co-driver.
»Og så skal vi også køre Le Mans - det bliver fantastisk at stille op i samme løb som Tom (Kristensen, red.). Og mon ikke han kan lære mig et par tricks eller tre,« siger den yngste dansker i Le Mans-feltet 2010.Peter Nygaard