Christoffer Nygaard glæder sig til Le Mans-debuten

06-02-2022
I 2010 er Christoffer Nygaard med i feltet på Le Mans (foto: ACO Nikon)

2010-programmet for Christoffer Nygaard blev torsdag udvidet med et enkelt løb mere. Men hvilket løb! Udover de ti løbsweekender i det nye verdensmesterskab for GT1-sportsvogne skal den 23-årige racerkører fra Lyngby også deltage i årets udgave af 24-timers løbet på Le Mans.

”Le Mans har været med i teamets planer hele tiden, men det er selvfølgelig en drøm, der er gået i opfyldelse,” fortæller Christoffer Nygaard. ”Jeg fik at vide af teamet torsdag, at vi var blevet accepteret til at deltage. Vi havde naturligvis håbet på, at vi kunne komme med, da de franske arrangører besluttede sig for, at de ville åbne løbet for deltagerne fra den nye VM-serie, men noget andet har været, at de så har givet os accepten.”

Bilen, som Christoffer Nygaard skal køre, er den samme Aston Martin DBR9, som han skal starte med i årets VM-serie for Young Driver AMR. På Le Mans skal han køre sammen med tjekken Tomas Enge og en tredje, endnu ikke navngivet partner.

”De VM-løb, vi skal køre i Aston Martinen inden, er jo langt kortere, så vi har i teamet overvejet, om vi skulle stille på i et 1000 km løb på Spa inden som en slags forberedelse,” forklarer Le Mans-debutanten. ”Der er jo en stor forskel at gå fra løb på en time til et på 24 timer. Jeg har talt med Tomas Enge om det. Han har været med før, og han fortæller, at det er en helt speciel følelse. Jeg glæder mig meget.”

Le Mans er et af motorsportens mest sagnomspundne løb. Kun afbrudt af anden verdenskrig er det blevet kørt hvert år siden 1923, og gennem årene har det skabt mange legender.

”Det er jo et legendarisk løb. Det er et løb, som blandt danskerne er blevet stort, og hvor folk som Tom Kristensen og Jan Magnussen har været med til at gøre det til en kæmpe attraktion,” fortæller Christoffer Nygaard, der selv blev opmærksom på løbets eksistens for 13 år siden.

”Det var i 1997, hvor Tom vandt løbet. Det var første gang, at jeg hørte om det. Jeg kan ikke huske, hvad jeg egentlig lavede den weekend, men det år lå jeg og kørte Formel Junior på gokartbanen på Amager. Jeg kan huske billederne inden starten af løbet, hvor Tom sad på den ene side af bilen, Stefan Johansson på den anden og så Alboreto i bilen. Jeg ved ikke, om jeg dengang overhovedet drømte om, at jeg en dag skulle nå hertil. Men nu skal jeg det!”

I det seneste døgns tid er det dog ikke blevet til meget drømmeri for den unge racerkører.

”Jeg havde utroligt svært ved at sove i nat,” indrømmer han. ”Jeg har ikke deltaget i et 24-timers løb før, og det sætter en masse tanker i gang. Men jeg glæder mig helt vildt.”